Χειροποίητη Τράπουλα G. Roma ( Greek Roma / Ελληνική Τσιγγάνικη )

Μετά από 25 χρόνια και πλέον αναζήτησης και εμπειρίας δημιουργήσαμε ένα Oracle Deck που έλειπε όχι μόνο από την Ελληνική αλλά και την Παγκόσμια κοινότητα .

Η γνωστή σε όλους Τσιγγάνικη τράπουλα και οι παραλλαγές αυτής είναι ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως Deck ανάγνωσης και προβλέψεων εδώ και πάρα πολλά χρόνια.  Η G.R.oma ή αλλιώς η Ελληνική Τσιγγάνικη είναι μία τράπουλα που αποτελείτε από 52 φύλλα και είναι προσαρμοσμένη στην Ελληνική Τσιγγάνικη Κουλτούρα που χάνετε στα βάθη των αιώνων .

Το 1332, ένας Φραγκισκανός μοναχός από την Ιρλανδία επισκέφθηκε το νησί της Κρήτης. Και εκεί, έγραψε αυτή την περιγραφή αυτού που ονόμασε «απόγονοι του Κάιν», τους οποίους συνάντησε έξω από την πόλη του Ηρακλείου:

«Σπάνια, ή ποτέ παραμένουν σε ένα μέρος περισσότερες από τριάντα ημέρες. αλλά πάντα, σαν να φέρουν την κατάρα του Θεού μαζί τους, μετά την τριακοστή ημέρα, πηγαίνουν σαν άγγελοι και φυγάδες από τη μια τοποθεσία στην άλλη, με τον τρόπο των Αράβων, με μικρές, επιμήκη, μαύρες, χαμηλές σκηνές. “

Αυτός ήταν ο πρώτος γραπτός λόγος στη Δυτική Ευρώπη των ανθρώπων που θα γινόταν γνωστοί ως Τσιγγάνοι ή Ρομάνοι. Κατά τους επόμενους τέσσερις αιώνες, αυτοί οι άνθρωποι, που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την βόρεια Ινδία χίλια χρόνια πριν, θα διέσχιζαν κάθε βασίλειο και πριγκιπάτο στην Ευρώπη. Μέχρι τον 18ο αιώνα, είχαν ταξιδέψει στην Αμερική και σήμερα ζουν σε όλο τον κόσμο.

Η τράπουλα G.R.oma είναι ζωγραφισμένη στο χέρι πάνω σε ακουαρέλα με ακριλικά χρώματα εμπνευσμένη από Τσιγγάνικα αυθεντικά πρόσωπα. Η κάθε κάρτα έχει το αντιπροσωπευτικό όνομα του προσώπου βασισμένο στην αρχαία ονοματολογία των Τσιγγάνων όπου τα ονόματα χρησιμοποιούνται στη ζωή, στην επικοινωνία, στην καθημερινότητα . Αυτή η ομάδα ονομάτων αντανακλά την αξία κάποιας θετικής ποιότητας (τύχη, πλούτο, ευτυχία, διασκέδαση, ομορφιά). Αυτά περιλαμβάνουν: Bakhtalo (χαρούμενος, ευτυχισμένος), Kuch (πολύτιμο), Rupa, Rup (ρούβλι) ή ακόμα ονόματα που φέρουν τα ονόματα των λουλουδιών: Rosa, Margot, Viola, Rubin, Jacqueline, Gyuli.

Τα μυστικά σύμβολα έπαιζαν μεγάλο ρόλο στην ζωή των τσιγγάνων , της περιπλάνησης και της μυστικότητας . Έτσι η τράπουλα G.R.oma είναι εμπλουτισμένη με 40 μυστικά Τσιγγάνικα σύμβολα που δίνουν επιπλέον σημασία στην ερμηνεία των καρτών….
Κάντε Σήμερα την Παραγγελία της Χειροποίητης Συλλεκτικής Τράπουλας  Greek Roma / Greek Gypsy Cards / Ελληνικής Τσιγγάνικης  .


Χειροποίητη Τράπουλα K.S. Kouk ( Oracle Deck )

Η χειροποίητη τράπουλα K.S. Kouk  βασίζετε σε ένα Deck 68 καρτών ζωγραφισμένων σε ακουαρέλα με ακριλικά χρώματα από τον Eustathios
from Surreal Artworks και την ερμηνεία και τεκμηρίωση των καρτών από τον K.S. Kouk .

H Τράπουλα αποτελείτε από 14 κάρτες αρχέτυπα ή μεγάλη αρκάνα και 54 κάρτες δευτερεύουσες ή μικρή αρκάνα. Η μεγάλη αρκάνα περιλαμβάνει 2 εποχές του χρόνου και τα 12 ζώδια του κύκλου ενώ η μικρή αρκάνα της 52 εβδομάδες του χρόνου και της υπόλοιπες δύο εποχές του χρόνου.

Ένα υπέροχο δημιουργικά αλλά και ερμηνευτικά Deck αφού μπορεί να μας δώσει πολλαπλές πληροφορίες, τόσο χρονικά όσο και περιγραφικά για τα ερωτήματα που θέτουμε.

Τί είναι όμως οι Oracle Cards και ποια η διαφορά τους από τα Tarot ?

Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενδοσκόπηση ή ανάλογα με την προσέγγισή σας για πρόβλεψη .
Αλλά σε αντίθεση με την παραδοσιακή τράπουλα Tarot , η οποία διατίθενται σε συσκευασίες των 78, οι τράπουλες oracle μπορούν να περιλαμβάνουν οποιοδήποτε αριθμό καρτών. Επιπλέον, ενώ οι κάρτες Tarot περιλαμβάνουν ένα Major Arcana και ένα Minor Arcana διατεταγμένα σε κοστούμια , τα καταστρώματα oracle δεν ακολουθούν αυτήν τη δομή. Δεν υπάρχουν κανόνες και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

H K.S. Kouk Oracle Deck περιλαμβάνει οδηγίες με την ερμηνεία της κάθε κάρτας καθώς και τρόπους ριξίματος. Περιλαμβάνει ακόμα βελουτέ υφασμάτινη θήκη και βρίσκεται μέσα σε κουτί τύπου σπιρτόκουτο  . Η Τράπουλα Κ.S Kouk  είναι τυπωμένη σε σκληρό χαρτί Ιllustration με διαστάσεις 70 x 120 mm και βάρος 350gr . Είναι σε τρείς γλώσσες . Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά .


Κάντε Σήμερα την Προ Παραγγελία της Χειροποίητης Συλλεκτικής Τράπουλας K.S Kouk Oracle ώστε να πάρετε προτεραιότητα στα περιορισμένα κομμάτια της Α έκδοσης :


 ©Copyright - Okeanos Coffee Company LDT - 2016 - 2020